Michel Rogier onthult gezamenlijk kunstwerk bewoners flat

17:30 - 00:00

06 mrt

In deze tijd van individualiteit hebben de bewoners van een flat aan de Ridderspoorweg / de Savornin Lohmanlaan bewezen dat het ook anders kan. Zij hebben de handen ineen geslagen om hun saaie hal op te fleuren met een kleurig mozaiek. Op vrijdag 6 maart om 17.30 uur zal het kunstwerk officieel worden onthuld door Michel Rogier, raadslid van de gemeente Den Haag.

De flat aan de Ridderspoorweg / de Savornin Lohmanlaan ligt op één van de fraaiste plekjes van Den Haag, met uitzicht op het natuurgebied Wapendal. Ook de architectuur uit de jaren 50 - het gebouw is beschermd stadsgezicht - zorgt voor een prettige woonomgeving.

Alleen de saaie entreehal kon nog wel een blikvanger gebruiken. Kunstenares Martine Knoppert was bereid om gratis een ontwerp te maken voor een mozaiek, waarna de bewoners aan de slag zijn gegaan met tegels, tangen en lijm. Wie even tijd had ging een paar stukjes leggen. Na een half jaar noeste arbeid is het kunstwerk nu voltooid en kunnen bewoners en bezoekers genieten van een kleurrijke entree.

Het initiatief krijgt nog een vervolg, want het gebouw heeft twee ingangen, dus de eerste stappen zijn alweer gezet voor het volgende kunstwerk.