Mohamed Mahawat Khan bij Nationaal Integratiediner Schilderswijk

19:00 - 22:00 Houtzagerij, Hobbemastraat 93

08 okt

Mohamed Mahawat Khan neemt deel aan het Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk in Den Haag. Met bewoners uit de wijk en werknemers van het schoonmaakbedrijf Asito kunnen zij zo in gesprek gaan over het beter benutten van de kansen die onze kleurrijke samenleving biedt.

Het Nationaal Integratiediner in de Schilderswijk wordt georganiseerd door Asito in samenwerking met de stichting Eén Land Eén Samenleving (ELES) en Resto VanHarte. ELES richt zich op een Nederlandse samenleving, die kracht put uit de aanwezigheid van mensen met diverse culturele en etnische achtergronden.

Resto VanHarte runt meer dan dertig sociale buurtrestaurants in steden door heel Nederland om zo mensen van uiteenlopende achtergronden met elkaar in contact te brengen. Beide organisaties sluiten naadloos aan bij het gedachtegoed van het Nationaal Integratiediner.

Tegengeluid
De recente gebeurtenissen in de Schilderswijk hebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat het extremisme uit het Midden-Oosten onze samenleving niet onberoerd laat. Het Nationaal Integratiediner wil echter de andere kant van de medaille laten zien: door samen te koken en te eten komen mensen van diverse achtergronden juist tot elkaar. Het Nationaal Integratiediner vindt plaats in wijkgebouw De Mussen aan de Hoefkade, in het hart van de Schilderswijk. Opgericht in 1926 is De Mussen het oudste buurthuis van Nederland. Al die tijd heeft De Mussen een centrale rol gespeeld in het leven van een zich steeds weer vernieuwende Schilderswijk.