Print pagina

Cees Pluimgraaff

Cees Pluimgraaff is fractievertegenwoordiger van het CDA Den Haag en woordvoerder Sport, Economie (MKB), toerisme, Binckhorst, Laak en Scheveningen.

Twee jaar fractievertegenwoordiger

Zondag 27 maart 2016 is het eerste paasdag. Deze dag is ook de dag dat wij als CDA-fractie twee jaar aan de slag zijn voor onze stad. Fractievertegenwoordiger Cees Pluimgraaff blikt terug op een succesvol jaar.

Scheveninger Cees Pluimgraaff zette zich afgelopen jaar met succes onder andere in voor het behoud voor het stadstuintje van vrijwilligers van de Bewonersoverleg Noordelijk Scheveningen (BNS), gaf een stem aan de strandtentondernemers over de nieuwe strandnota en samen met de VVD ging hij voor een hellingbaan op de Dr. Lelykade. Ook wordt op basis van inbreng van Pluimgraaff bij het bestemmingsplan Duinoord de nieuwe gebouwen aangepast zodat ze passen in de historische uitstraling van de buurt. De krakers die niet meewerkten bij ontruiming van krakersbolwerk De Vloek in Scheveningen Haven moeten mede op aandringen van het CDA zelf betalen voor de kosten die de gemeente en politie maakten voor de ontruiming en de veroorzaakte schade. Naar initiatief van Pluimgraaff komt er een onderzoek om te kijken of er een aansluiting kan komen van de haven met de Haagse binnenwateren: vanaf het centraal station de zee op! De Scheveningse stoeptegel zal op de nieuwe Noordboulevard terug te vinden zijn en de Atlantikwall is vanaf dit jaar open voor publiek. Ook vroeg Pluimgraaff dit jaar, maar ook de jaren ervoor, geregeld aandacht voor de verkeersafwikkeling in Scheveningen Bad. Een expertgroep is ingesteld om het probleem nu eens constructief op te lossen.

Onlangs werd bekend dat Den Haag zich op verzoek van het CDA officieel kandidaat heeft gesteld voor de organisatie van de Special Olympics

Ook ging Pluimgraaff voor de verruiming van openingstijden van Haagse musea en het openstellen van typisch Haagse plekken zoals de  Koninklijke stallen, de Trêveszaal en de paleizen.

#Scheveningen #ondernemen #MKB #sport #toerisme

Een jaar fractievertegenwoordiger

Je bent alweer een jaar actief deze periode namens het CDA in de gemeenteraad. Noem drie successen van afgelopen jaar.

Ik merkte dat door onduidelijkheid over de beloofde opknapbeurt van de Noordboulevard ondernemers op deze kant van de Boulevard uit onzekerheid niet of nauwelijks meer investeren. Zo lag er een half-afgebroken terras van een failliete eettent die maar niet opgeruimd werd. Dankzij mijn vragen hierover aan de gemeente is de plek nu weer netjes. De wethouder wist mij ook te verzekeren dat voor het zomerseizoen de Noordboulevard er weer strak bij ligt.

Van bewoners van Scheveningen Dorp hoorde ik verontrustende verhalen dat lantaarnpalen verdwijnen en niet worden teruggeplaatst. Ik riep de wethouder op om hier iets aan te doen en op dit moment zijn er lantaarnpalen teruggeplaatst, metingen gedaan en andere maatregelen genomen om het lichtniveau in de straten weer op niveau te brengen.

Ik vond het een enorme eer om samen met de Haagse CDA-afdeling ook dit jaar weer een verkiezing voor de beste clubscheidsrechter te organiseren. Sportvrijwilligers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet want zonder vrijwilligers geen sport.

Lees hieronder meer over mijn idee├źn en bezoeken in en voor de stad

22 september 2017

Wederom een mooie column van op bij .

op 22 september om 09:59

21 september 2017

Het CDA wil dat de gemeente het pand aan het Spui 275-277 ontruimt en samen met de eigenaar de ontwikkelingen voor het pand spoedig in gang zet. Het gebouw staat al sinds 2002 leeg en wordt sinds april gekraakt. Lees meer »

Vandaag op de eerste dag van de organiseerde het samen met zorgcentrum Oostduin een High Tea voor ouderen.

op 21 september om 15:59

CDA in : de haven is voor havengebonden activiteiten en vis.

op 21 september om 21:11

Gasten van de raad worden ontvangen door . Wilt u ook Gast van de raad zijn? Meld u aan via griffie.nl

op 21 september om 19:21

20 september 2017

Vergadering Commissie Leefomgeving

20 sep Raadzaal, Stadhuis 09:00 - 12:30 Lees meer »

14 september 2017

Dankzij extra inzet aanpak illegale bewoning recreatieboten. >

op 14 september om 09:38

Pluimgraaff bij debatvergadering ZKD

14 sep Dijkxhoornbouw, Zinkwerf 49-51, 2544 EC Den Haag 16:00 - 18:00 Lees meer »

13 september 2017

Vanochtend kaartte het CDA in een tweeminutendebat de problematiek van illegale bewoning van recreatieboten in Haagse wateren aan. De wethouder beloofde extra inzet om illegale overnachting en vernieling tegen te gaan. Lees meer »

Werkbespreking Commissie Ruimte

13 sep Raadzaal, Stadhuis 20:00 Lees meer »
Laat uw mening horen mail ons via cda@denhaag.nl

Vergadering Commissie Ruimte

13 sep Raadzaal, Stadhuis 09:00 - 12:30 Lees meer »