Print pagina

Daniëlle Koster

Daniëlle Koster is fractievoorzitter en woordvoerder Veiligheid, Jeugd, Speeltuinen & Buitenruimte, Financiën, Ypenburg en Segbroek.

Twee jaar raadslid!

Zondag 27 maart 2016 is het eerste paasdag. Deze dag is ook de dag dat wij als CDA-fractie twee jaar aan de slag zijn voor onze stad. CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster blikt terug op een succesvol jaar.

Afgelopen jaar heeft het CDA veel vrijwilligers in het zonnetje gezet want zij zijn de helden van onze stad! Het CDA deed mee aan NLdoet, complimentendag en organiseerde een Valentijnsactie om vrijwilligers te bedanken. Op verzoek van het CDA is dit jaar voor het eerst een verkiezing van de vrijwilliger van het jaar georganiseerd, waarbij ook een zorgvrijwilliger uitgesproken waardering kreeg. Het CDA ging langs bij eenzame ouderen om hen een kerstgroet te brengen en een verfrissend ijsje op de heetste dag van het jaar. Haagse kracht: een meerderheid van de Raad steunden een voorstel van Koster om meldingen van bewoners beter af te handelen.

Op het gebied van veiligheid pleitte Daniëlle Koster met succes voor een verbod van verkoop aan deur van ouderen om babbeltrucs tegen te gaan, werd het tekort aan wijkagenten in Ypenburg aangepakt, werd een haatimam geweerd uit de Schilderswijk, gaat de gemeente de buurt-WhatsApp promoten en is de prostitutieleeftijd eindelijk verhoogd. De burgemeester beloofde aan Koster de shishalounges goed in de gaten te houden en streng op te treden als er iets misgaat in de sector.

Bij het CDA-meldpunt onveilige verkeerssituaties kwamen ook afgelopen jaar veel meldingen binnen, vooral over onveilige schoolroutes. De gemeente gaat de verkeerssituatie op onder andere het kruispunt op  Savornin Lohmanlaan – Daal en Bergselaan, de Van der Duynstraat, het Cantateplein, het Westeinde, sportpark Albardastraat en de Elandstraat naar aanleiding van meldingen aanpakken. Ook de stoep op De Mient wordt aangepakt. Het meldpunt is ook volgend jaar open!

Den Haag gaat aan de slag om een meer kindvriendelijke stad te worden. Zo worden kinderen op verzoek van Koster betrokken bij de inrichting van onze stad. De exploitant van de nieuwe gamehal op de Grote Markt wordt door de gemeente aangesproken op zijn verantwoordelijkheid wat betreft het voorkomen van een gokverslaving bij kinderen. Het aantal vuurwerkvrijezones wordt op verzoek van Koster uitgebreid en er komt een plan van aanpak voor zwerfjongeren van 18 jaar die net tussen wal en schip vallen.  

#vrijwilligers #haagsekracht #veiligheid #kinderen #gezin #opgroeien

Een jaar Raadslid!

Vandaag, 27 maart 2015 ben je een jaar Raadslid. Waar ben jij het meest trots op het afgelopen jaar?

''Het meest trots ben ik op het manifest dat ik samen met fractievoorzitters van CDA-afdelingen in de grote steden maakte over de aanpak van radicalisering en Jihadisme. De Haagse burgemeester nam veel van onze aanbevelingen over in zijn plannen en die aanbevelingen worden op dit moment uitgevoerd.

Aan het begin van mijn raadsperiode opende ik een meldpunt waar bewoners onveilige verkeerssituaties kunnen melden. Er kwamen veel meldingen binnen. Ik ben op diverse locaties gaan kijken en dankzij ambtenaren binnen de gemeente is er een groot deel van de verkeersonveilige situaties inmiddels opgelost. Volgende week ga ik met een verkeersdeskundige nog op twee gemelde onveilige locaties kijken. Melden kan nog steeds!

Ik diende eind vorig jaar een motie in om verborgen vrouwen, vrouwen die door onderdrukking door familie of partner in een sociaal isolement leven, zichtbaar te maken en te helpen. Mijn motie, de allereerste die ik indiende als raadslid, werd door de gemeenteraad aangenomen en wordt op dit moment uitgevoerd. 

Tijdens de begrotingsbehandelingen riep ik de burgemeester op om sterker op te trede tegen massagesalons die illegale prostitutie aanbieden. Illegale prostitutie in massagesalons gaat vaak onopgemerkt voorbij en gepaard met gedwongen prostitutie en mensenhandel. Ik stelde voor overtredende massagesalons meteen te sluiten. De burgemeester was het met mij eens en sinds enkele weken wordt dit beleid uitgevoerd.

Ook opende ik samen met onze wethouder Karsten Klein het veertigste Buurthuis van de Toekomst. Een prachtig voorbeeld hoe de samenleving zelf dingen organiseert en de overheid louter faciliteert. Dat is Haagse kracht!''

Lees hieronder mijn Tweets, activiteiten en nieuwsberichten

16 oktober 2017

Herfstreces

16 okt Nederland Lees meer »

12 oktober 2017

Net bij heerlijke lunch en daarna bij presentatie onderzoek naar de effecten van dit fantastische project!

op 12 oktober om 15:35

11 oktober 2017

Vandaag Nationale Coming Out Day gevierd samen met collega’s uit de buurgemeenten. In ons tolerante Nederland blijft dit toch van belang.

op 11 oktober om 21:11

Vergadering Commissie Samenleving

11 okt Raadzaal, Stadhuis 19:30 - 23:00 Lees meer »

Vergadering Commissie Bestuur

11 okt Raadzaal, Stadhuis 09:00 - 17:00 Lees meer »

10 oktober 2017

Open brief aan over vergelijking plannen coalitie - plannen

op 10 oktober om 22:31

Ik ben trots op dit . Voor een land dat we door willen geven. Lees meer: .

op 10 oktober om 14:03

09 oktober 2017

Zojuist maakte bekend dat onze fractie akkoord is met het nieuwe . Lees meer: .

op 09 oktober om 20:05

06 oktober 2017

Gisterenavond debatteerde de Haagse gemeenteraad over de verkoop van energiebedrijf Eneco. Het CDA steunde het voorstel van de wethouder om de mogelijkheden tot verkoop verder te onderzoeken en samen met andere gemeenten voorwaarden te stellen aan een eventuele verkoop en aan eventuele kopers. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde echter tegen het voorstel.  Lees meer »

Den Haag buitenspel bij verkoop aandelen Eneco - CDA Den Haag

op 06 oktober om 15:26
Laat uw mening horen mail ons via cda@denhaag.nl

Vd Laan verloor helaas zijn laatste gevecht en 020 verliest een hele goede bm. Wat verdrietig dat zijn jonge gezin zonder hem verder moet

op 06 oktober om 11:03

CDA pleitte gisteren tegen betaald parkeren Scheveningse en . >

op 06 oktober om 10:03

Ongelovelijk jammer dat zichzelf buitenspel zet bij het meepraten over voorwaarden vd afbouw

op 06 oktober om 00:19