Print pagina

Michel Rogier

Michel maakt sinds 2010 deel uit van de fractie van CDA Den Haag.
Voor de CDA-fractie was Michel de afgelopen jaren o.a. woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Openbaar Vervoer, Duurzaamheid, Onderwijs, uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Ambulante Handel, Stadsdeel Centrum en Stadsdeel Loosduinen, en maakte hij zich sterk voor Haags Cultureel erfgoed zoals de Haagse POP-infrastructuur en de komst van een POP-museum.
Zie hiervoor zijn aangenomen motie

Zie hier het interview voor de Popsite 3voor12

Michel houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met de bereikbaarheid in en rond Den Haag en het OV.
Hij volgt hiervoor niet alleen nauwlettend de Haagse gemeenteraad maar ook de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) en Provincie die verantwoordelijk zijn voor de bereikbaarheid van deze belangrijke regio via de weg, water en OV.
Vooral de sociale functie van het OV, zoals de bus- en tramlijnen in en langs woonwijken, de halte afstanden en behoud van OV-verbindingen in binnenstedelijk gebieden is voor hem belangrijk maar ook regionale en internationale OV-lijnen.

Zie hier de kritische reactie die Michel onlangs gaf op de Toekomstvisie OV van Den Haag

Daarnaast is Michel nog steeds een luisterend oor voor de zorgen en wensen van bewoners en ondernemers in Loosduinen. 

Naast zijn werk als Raadslid werkt Michel voor Hofstad Lyceum en is hij Haags Ambassadeur voor UNICEF. Met name 'Onderwijs voor ieder kind', ook in opvangcentra en vluchtelingenkampen, is voor hem een zeer belangrijk thema.

Michel is getrouwd met Desiree, die net als hij werkt voor Lucas Onderwijs en hebben zij samen een dochter, Priscilla, die als kunstadviseur werkt voor de Kunstuitleen, Galerie Den Haag, en Project 2.0 in het Noordeinde.

Michel komt graag op voor bewoners en ondernemers in zijn geboortestad en de regio en hij is daarom graag aanwezig bij activiteiten in de stad. 

...geboren en getogen in Den Haag


Als betrokken bewoner heeft Michel zich vanaf eind jaren '80 ingezet voor zijn eigen buurt en was hij betrokken bij diverse zaken. Van betaald parkeren tot aan verslavingsprojecten, van het paaseieren zoeken tot aan sloop- en nieuwbouwplannen.

Eind jaren ’90 werd Michel gevraagd om deel uit te maken van de Commissie Loosduinen. Een commissie van bewonersorganisaties en ondernemers uit Loosduinen, die het College van Burgemeester en Wethouder adviseert.
Als voorzitter van de Projectgroep Ruimtelijke Ordening en Verkeer, en later vicevoorzitter van de Commissie Loosduinen, werkte hij mee aan de ontwikkeling van het Stadsdeel Loosduinen, waaronder Vroondaal en Kijkduin.
Zie hier waarom Michel extra kritisch is op verdere uitbreiding van bouwlocaties in Loosduinen.

Meer weten?
Typ bovenaan deze pagina een zoekopdracht voor een onderwerp naar keuze

 

 

 

Zondag met Lubach schenkt aandacht aan het werk van raadsleden en neemt Michel Rogier als voorbeeld.
(Zie hier en blijf vooral kijken tot het einde)

Zie hieronder alle activiteiten van Michel

16 juli 2018

Zomerreces

16 jul Den Haag Lees meer »

11 juli 2018

Michel en Ismet bij opening Krajicek Playground Bouwlust

11 jul Eekhoornarade, Den Haag 12:30 - 16:00 Lees meer »

05 juli 2018

ALV Zuid-Holland - Lijsttrekker kiezen Waterschappen

05 jul Partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT te Sliedrecht 20:00 - 22:00 Lees meer »

27 juni 2018

Het CDA neemt het op voor bewoners Kraayenstein

Het CDA neemt het op voor de bewoners van Kraayenstein. De gemeente gaat de verouderde wijk aanpakken. Alleen de invulling over hoe het moet aangepakt worden daar verschillen de bewoners en de gemeente nog te veel over. Michel Rogier roept de wethouder op om tot een goede oplossing te komen.  Lees meer »

26 juni 2018

Terugblik ALV CDA Den Haag

Op de prachtige locatie aan het Deltaplein in Kijkduin kwamen de CDA leden bijeen tijdens onze Algemene Leden Vergadering. We keken terug op de formatieperiode en we keken vooruit naar onze rol als oppositiepartij. Ook namen we afscheid van enkele leden uit het bestuur en de fractie. Lees meer »

Pak parkeerellende rond sportvelden Madestein aan

Het CDA trekt opnieuw aan de bel over de parkeerchaos bij de sportvelden in Madestein. Michel Rogier wil weten waar de beloofde extra parkeerplekken blijven en tot die tijd roept hij het stadsbestuur op om met een tijdelijke oplossing te komen. Lees meer »

25 juni 2018

Algemene leden Vergadering CDA Den Haag

25 jun restaurant La Fontaine aan de boulevard van Kijkduin , Deltaplein 623 Lees meer »

21 juni 2018

CDA wil helderheid nieuwe problemen Hoekse Lijn

Het CDA in Den Haag wil helderheid over de nieuwe problemen rondom de Hoekse Lijn. Nadat al begin dit jaar bekend werd dat de oplevering van de Hoekse Lijn fors meer geld zou gaan kosten informeert het CDA naar aanleiding van nieuwe informatie naar de consequenties voor de gemeente Den Haag. Lees meer »

17 juni 2018

15 juni 2018

Vlaggetjesdag!

15 jun Scheveningen Lees meer »
Laat uw mening horen mail ons via cda@denhaag.nl