Print pagina

Michel Rogier

Michel maakt sinds 2010 deel uit van de fractie van CDA Den Haag.
Voor de CDA-fractie was Michel de afgelopen jaren o.a. woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Openbaar Vervoer, Duurzaamheid, Onderwijs, uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Ambulante Handel, Stadsdeel Centrum en Stadsdeel Loosduinen, en maakte hij zich sterk voor Haags Cultureel erfgoed zoals de Haagse POP-infrastructuur en de komst van een POP-museum.
Zie hiervoor zijn aangenomen motie

Zie hier het interview voor de Popsite 3voor12

Michel houdt zich nu voornamelijk bezig met Bereikbaarheid.
Hij volgt hiervoor niet alleen nauwlettend de Haagse gemeenteraad maar ook de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) en Provincie die verantwoordelijk zijn voor de bereikbaarheid van deze belangrijke regio via de weg, water en OV.
Vooral de sociale functie van het OV, zoals de bus- en tramlijnen in en langs woonwijken, de halte afstanden en behoud van OV-verbindingen in binnenstedelijk gebieden is voor hem belangrijk maar ook regionale en internationale OV-lijnen.

Zie hier de kritische reactie die Michel onlangs gaf op de Toekomstvisie OV van Den Haag

Naast zijn werk als Raadslid werkt Michel voor Hofstad Lyceum en is hij Haags Ambassadeur voor UNICEF. Met name 'Onderwijs voor ieder kind', ook in opvangcentra en vluchtelingenkampen, is voor hem een zeer belangrijk thema.

Michel is getrouwd met Desiree, die net als hij werkt voor Lucas Onderwijs en hebben zij samen een dochter, Priscilla, die als kunstadviseur werkt voor de Kunstuitleen, Galerie Den Haag, en Project 2.0 in het Noordeinde.

Michel komt graag op voor bewoners en ondernemers in zijn geboortestad en de regio en hij is daarom graag aanwezig bij activiteiten in de stad. 

...geboren en getogen in Den Haag


Als betrokken bewoner heeft Michel zich vanaf eind jaren '80 ingezet voor zijn eigen buurt en was hij betrokken bij diverse zaken. Van betaald parkeren tot aan verslavingsprojecten, van het paaseieren zoeken tot aan sloop- en nieuwbouwplannen.

Eind jaren ’90 werd Michel gevraagd om deel uit te maken van de Commissie Loosduinen. Een commissie van bewonersorganisaties en ondernemers uit Loosduinen, die het College van Burgemeester en Wethouder adviseert.
Als voorzitter van de Projectgroep Ruimtelijke Ordening en Verkeer, en later vicevoorzitter van de Commissie Loosduinen, werkte hij mee aan de ontwikkeling van het Stadsdeel Loosduinen, waaronder Vroondaal en Kijkduin.
Zie hier waarom Michel extra kritisch is op verdere uitbreiding van bouwlocaties in Loosduinen.

Meer weten?
Typ bovenaan deze pagina een zoekopdracht voor een onderwerp naar keuze

 

 

 

Zondag met Lubach schenkt aandacht aan het werk van raadsleden en neemt Michel Rogier als voorbeeld.
(Zie hier en blijf vooral kijken tot het einde)

Zie hieronder alle activiteiten van Michel

20 mei 2018

Pinksteren

20 mei Nederland Lees meer »

13 mei 2018

Moederdag 2018!

13 mei Nederland Lees meer »

05 mei 2018

Bevrijdingsdag op het Malieveld

05 mei Malieveld 12:00 - 18:00 Lees meer »

04 mei 2018

Dodenherdenking

04 mei Nederland Lees meer »

01 mei 2018

Bohemen verliest een buslijn

Goed dat Den Haag zich verzet tegen het inkorten van de route van bus 23 naar Kijkduin. Maar het alternatief, om buslijn 23 vanaf Leyenburg om te wisselen met bus 26, die vervolgens niet verder rijdt dan het De Savornin Lohmanplein, biedt geen oplossing voor de wijk Bohemen. Lees meer »

30 april 2018

Meivakantie

30 apr Den Haag Lees meer »

27 april 2018

26 april 2018

Vergadering Commissie Bestuur

26 apr Raadzaal, Stadhuis 13:30 - 17:00 Lees meer »

25 april 2018

Vergadering Commissie Leefomgeving

25 apr Raadzaal, Stadhuis 09:00 - 12:30 Lees meer »

19 april 2018

Michel Rogier en Ismet Bingöl worden fractievertegenwoordiger CDA

In de raadsvergadering van donderdag 19 april worden CDA’ers Michel Rogier en Ismet Bingöl beëdigd als fractievertegenwoordiger. Dit houdt in dat zij de fractie ondersteunen en het woord voeren in diverse raadscommissies. Lees meer »