Print pagina

Michel Rogier

In 2009 is Michel door het CDA gevraagd om zich kandidaat te stellen voor de Gemeenteraad.
Sinds 2010 maakt hij deel uit van de CDA-fractie.
Voor de CDA-fractie is Michel woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Openbaar Vervoer, Duurzaamheid, Onderwijs, uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Ambulante Handel, Stadsdeel Centrum en Stadsdeel Loosduinen, en maakt hij zich sterk voor Haags Cultureel erfgoed zoals de Haagse POP-infrastructuur en de komst van een POP-museum.

Michel is namens de Haagse Gemeenteraad vertegenwoordiger in de Adviescommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag waar hij zich hard maakt voor het OV in en rond Den Haag. Vooral voor de sociale functie van het OV, zoals de bus- en tramlijnen in en langs woonwijken, de halte afstanden en behoud van OV-verbindingen in binnenstedelijk gebieden zoals de Paul Krügerlaan, Beeklaan, Zoutmanstraat en de Hobbemastraat.

“Rond deze lijnen zijn hele woonwijken en winkelgebieden ontstaan. Die moet je niet ineens weghalen omdat een OV-lijn óm de wijk sneller zou gaan. Hiermee haal je de sociale functie van het OV onderuit,” aldus Michel.

Naast zijn werk als Raadslid werkt Michel voor Hofstad Lyceum en is hij Haags Ambassadeur voor UNICEF. Met name 'Onderwijs voor ieder kind', ook in opvangcentra en vluchtelingenkampen, is voor hem een zeer belangrijk thema.

Michel is getrouwd met Desiree, die net als hij werkt voor Lucas Onderwijs en hebben zij samen een dochter, Priscilla, die als kunstadviseur werkt voor de Kunstuitleen, Galerie Den Haag, en Project 2.0 in het Noordeinde.

Michel komt op voor bewoners en ondernemers in zijn geboortestad. Hij is graag aanwezig bij activiteiten in de stad. 

...geboren en getogen in Den Haag


Als betrokken bewoner heeft Michel zich vanaf eind jaren '80 ingezet voor zijn eigen buurt en was hij betrokken bij diverse zaken. Van betaald parkeren tot aan verslavingsprojecten, van het paaseieren zoeken tot aan sloop- en nieuwbouwplannen.

Eind jaren ’90 werd Michel gevraagd om deel uit te maken van de Commissie Loosduinen. Een commissie van bewonersorganisaties en ondernemers uit Loosduinen, die het College van Burgemeester en Wethouder adviseert.
Als voorzitter van de Projectgroep Ruimtelijke Ordening en Verkeer, en later vicevoorzitter van de Commissie Loosduinen, werkte hij mee aan de ontwikkeling van het Stadsdeel Loosduinen, waaronder Vroondaal en Kijkduin.

Zie hier een reportage over zijn werk als Raadslid

 

 

 

Zie hieronder alle activiteiten van Michel

18 februari 2018

Met de laatste Raadsvergadering voor o.a. behoud van de Valkenboskerk. Het is voorlopig de laatste Week van Michel  blog voor de verkiezingen... Lees meer »

17 februari 2018

RTV Discus over Wonen met Michel Rogier#3

17 feb RTV Discus, De Dreef 247 11:00 - 13:00 Lees meer »

15 februari 2018

Het CDA diende met steun van vele fracties zoals de VVD, D66 , CU/SGP en de Haagse Stadspartij  met succes een motie in die het College oproept om de Valkenboskerk te behouden. Ze willen dat de gemeente om de tafel gaat met de Protestantse Gemeente en daarbij de wensen en ideeën van bewoners meeneemt. De motie werd met overgrote meerderheid in de Haagse gemeenteraad aangenomen. Lees meer »

11 februari 2018

Het was een drukke week in onze mooie stad! Lees meer »

06 februari 2018

Raadslid Michel Rogier wil dat er bij de Prinsessegracht, vlakbij Den Haag Centraal Station, een volwaardige haven komt voor rondvaartboten. In het nutshuisje daar vlakbij  zouden een openbaar toilet en andere voorzieningen kunnen komen. Een CDA-motie om deze plannen te realiseren, heeft steun van de van de voltallige gemeenteraad gekregen. Lees meer »

05 februari 2018

Algemene Leden Vergadering CDA

05 feb Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 19:30 - 22:00 Lees meer »

04 februari 2018

Deze week was ik in de Schilderswijk en Loosduinen en ging ik in de commissievergaderingen aan de slag voor Rotterdam The Hague Airport en behoud Haagse kerken. Lees meer »

02 februari 2018

"Onze stad heeft behoefte aan woonvormen waar men op elkaar let"! Naar voorstel van het CDA Den Haag en Groep de Mos krijgt Den Haag een Ben Oude NijHuis, een kleinschalige woonvorm voor gezonde senioren, ouderen met een lichte zorgvraag of dementie én studenten. Omroep MAX-baas Jan Slagter bouwt op dit moment zo'n huis in Rotterdam Overschie. Richard de Mos (GdM) en Michel Rogier (CDA Den... Lees meer »

01 februari 2018

Vergadering Commissie Ruimte

01 feb Raadzaal, Stadhuis 19:30 - 23:00 Lees meer »

31 januari 2018

Vergadering Commissie Leefomgeving

31 jan Raadzaal, Stadhuis 09:00 - 12:30 Lees meer »
Laat uw mening horen mail ons via cda@denhaag.nl