Print pagina

CDA Den Haag wil onveilig verkeer in Vroondaal aanpakken

19 december 2017

In de Haagse woonwijk Vroondaal zijn bewoners rondom de speeltuin aan het Ernest Hemingwaypark bezorgd over de onveilige verkeerssituatie. Tijdens een werkbezoek van CDA-raadslid Michel Rogier werd duidelijk dat er de gemeente nog veel kan verbeteren om de verkeersveiligheid te vergroten in deze buurt met gezinnen en jonge kinderen. Michel Rogier heeft het College daarom schriftelijke vragen gesteld.

Bij de speeltuin aan het Ernest Hemingwaypark zijn op dit moment twee verkeersdrempels die tot nu toe hun doel voorbij schieten. Ouders van kinderen die op de speelplaats spelen, zien te vaak auto’s met hoge snelheid voorbij rijden. Dit heeft onder meer te maken met de drempels die niet hoog genoeg zijn om snelheid te hoeven verminderen. Ook liggen de twee drempels ver uit elkaar waardoor bestuurders tussentijds de snelheid flink kunnen opvoeren. Michel Rogier: ,,Vroondaal is een wijk met veel gezinnen. Kinderen moeten er gewoon veilig kunnen buitenspelen. Ik ben blij dat de bewoners hierover aan de bel trekken en ik hoop dat de situatie snel verbetert.”

Raadslid Michel Rogier wil van het College weten of men bereid is met de bewoners hierover in overleg te gaan en oplossingen te zoeken waardoor het verkeer rond de speelplaats daadwerkelijk wordt afgeremd. Ook wil Rogier weten of er meerdere onveilige verkeerssituaties in Vroondaal zijn die aangepakt moeten worden.