Print pagina

CDA lanceert woonmanifest voor een eerlijke woningmarkt

9 februari 2018

De gekte op de huizenmarkt wordt steeds groter. Voor jonge gezinnen en mensen met normale inkomens is het haast onmogelijk om ertussen te komen. Het CDA Den Haag komt daarom vandaag met een woonmanifest dat in totaal door 25 lokale afdelingen is ondertekend. We vinden dat wonen een basisbehoefte is en dat huizen geen luxe investeringsproducten mogen zijn. Het CDA heel snel toe naar een eerlijke woningmarkt. 

Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond en het duurt veel te lang voordat er nieuwe woningen worden bijgebouwd. Huisjesmelkers en investeerders hebben op al die oververhitte plekken vrij spel. Daarom wil het CDA heel snel toe naar een eerlijke woningmarkt.

In het (ge)Woonmanifest doet het CDA voorstellen voor een betere woningmarkt. Een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens.  Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden. Er wordt een appèl gedaan om de gekte op de woningmarkt in steeds meer steden het hoofd te bieden. Zo wil het CDA dat grote investeerders in de woningmarkt zich gedragen, ze moeten Maatschappelijk Verantwoord Investeren en niet teveel huur vragen.

Het CDA  Den Haag werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels hebben 25 lokale afdelingen het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt.