Print pagina

Heeft u de enquête al ingevuld voor het gezinsonderzoek?

30 november 2017

13 november is het CDA Den Haag een gezinsonderzoek gestart. Omdat bijna een derde van de jonge gezinnen vertrekt uit Den Haag. Een ramp voor de stad, want juist deze gezinnen zijn de sterke schouders in de stad. Hier moet snel verandering in komen. Helpt u ons bij dit onderzoek?

Het inwonertal van Den Haag groeit nog harder dan gedacht: volgens de nieuwste prognose kan de stad in 2040 rekenen op meer dan 100.000 extra inwoners. “Als we dit laten doorgaan hebben straks alle hoogopgeleide stellen met kinderen de vlucht uit de stad gemaakt, dan houden we een grote onderlaag én een elite over. Die leven langs elkaar heen zodat er nog minder verbinding in de stad is.“ aldus Koster. Met de groei van de stad is het ook belangrijk dat we met z‘n allen het geld opbrengen voor alle voorzieningen. “Deze middenklassers vormen juist de sterke schouders van een stad, het cement van de wijken. Die moeten we juist behouden, want zonder deze ‘sterke schouders’ red je het niet.” zegt CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster.

Om hier een einde aan te maken is het CDA een gezinsonderzoek begonnen. Wonen, de kwaliteit van het onderwijs, het verkeer, speelvoorzieningen, openbaar vervoer komen allemaal aan de orde. Om Den Haag een nog gezinsvriendelijker stad te maken is het belangrijk dat de gezinnen aangeven hoe zij Den Haag ervaren. Dit kan via de volgende link: www.gezinsonderzoek.nl. Onder de deelnemers verloot het CDA een dagje Madurodam voor het hele gezin. Dus doe mee! Met uw bijdrage zal CDA-er Daniëlle Koster nieuwe plannen maken en voorleggen bij het stadsbestuur.