Print pagina

CDA tegen betaald parkeren Scheveningen Haven

6 oktober 2017

Het CDA pleitte gisterenavond tegen het invoeren van betaald parkeren in de Scheveningse Haven, Geuzenwijk en het Statenkwartier.

Het CDA diende samen met de ChristenUnie een motie in die de wethouder verzoekt om de invoering uit te stellen en eerst nog eens uitvoerig met ondernemers en bewoners in gesprek te gaan. Helaas kon de motie voor uitstel op weinig steun rekenen en worden, dankzij VVD en andere partijen, de bewoners uit Geuzenwijk en het Statenkwartier en de ondernemers uit de Haven het kind van de rekening.

CDA-woordvoerder Scheveningen Cees Pluimgraaff: ‘’Het CDA stemt alleen in met het invoeren van betaald parkeren wanneer het de parkeerdruk verlaagt en wanneer bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden het zelf willen. Beide zaken zijn nu niet het geval. Er is geen sprake van een te hoge parkeerdruk die opgelost gaat worden door de invoering van betaald parkeren. Ook zijn de beloofde extra parkeerplekken en garages er nog niet. Daarnaast zijn bewoners en ondernemers ontevreden met de onzorgvuldige en snelle invoering van de plannen van de wethouder. Door simpele aanpassingen en uitzonderingen in het beleid zouden individuele problemen opgelost kunnen worden maar daar is de wethouder, zo antwoordde hij op vragen van het CDA, helaas niet toe bereid. Voor nu zegt het CDA dus nee tegen betaald parkeren in de Haven, Geuzenwijk en het Statenkwartier.’’