Print pagina

CDA vraagt aandacht voor lachgaspatronen Westduinpark

24 april 2018

Afgelopen weekend met het goede weer is het gebruik van lachgaspatronen op en rondom de stranden bij het Westduinpark enorm toegenomen. De straten bij de strandopgangen lagen na het weekend vol met gebruikte lachgaspatronen. Ook veroorzaakten de groepen jongeren overlast voor de omwonenden. Het CDA roept het stadsbestuur op om met het goede weer extra te controleren bij de strandopgangen en waarschuwt voor de gevaren van het gebruiken van deze patronen.

Jellinek, één van de grootste instellingen in de verslavingszorg waarschuwt voor de gevaren na het gebruik van lachgas, zo kan het leiden tot zuurstof tekort in de hersenen. Ook waarschuwt Jellinek dat men nog uren onoplettend kan blijven na gebruik en dat deelname aan het verkeer daardoor zeer gevaarlijk kan zijn. CDA-woordvoerder Daniëlle Koster: “Ik roep het stadsbestuur op alerter te zijn op het gebruik van lachgas bij verkeersdeelnemers, dat kan namelijk hartstikke gevaarlijk zijn. Ook wil het CDA dat meer wordt gedaan aan voorlichting voor jongeren over de gevaren van regelmatig gebruik van lachgas. ”

Ook wil het CDA dat er met goed weer meer wordt gecontroleerd bij de strandopgangen bij het Westduinpark. “Het stadsbestuur moet snel aan de slag om dit probleem en de overlast die het met zich meebrengt, tegen te gaan. Het kan namelijk niet zo zijn dat de strandopgangen vol liggen met lachgaspatronen en grote groepen dit zomaar gebruiken zonder de gevaren ervan in te zien.” Aldus CDA-er Daniëlle Koster.