Print pagina

Daniëlle Koster: ,,maak intimidatie op straat strafbaar''

8 maart 2018

Op internationale vrouwendag pleit het CDA Den Haag voor een hardere aanpak van intimidatie op straat. Fractievoorzitter Daniëlle Koster:,,Het is niet normaal dat vrouwen, maar ook ouderen en LHBTI-ers, nog steeds niet altijd veilig over straat kunnen!"

Daniëlle Koster: ,,Ik denk dat veel vrouwen wel ervaring met straatintimidatie hebben, helaas. Ik ook. En dan heb ik het niet over nafluiten of sissen. Maar over pure intimidatie. Personen die intimiderend achter je aanlopen en daarbij denigrerende dingen roepen, je in een hoek proberen te drijven en ongewenste aanrakingen. Dit voelt heel naar en bedreigend en maakt dat je je kwetsbaar voelt."

Al jaren vraagt het CDA Den Haag om het serieus nemen van straatintimidatie en een hardere aanpak om dit tegen te gaan. Daarom willen wij dat het Haagse college straatintimidatie harder gaat aanpakken. Het CDA pleit ervoor om straatintimidatie strafbaar te maken en op te nemen in de gemeentelijke APV. Daarnaast willen wij jaarlijks 1,5 miljoen investeren in betere handhaving om de veiligheid voor vrouwen, ouderen en LHBTI-ers op straat te verbeteren.

Ook ouders spelen hierbij een grote rol door hun kinderen te leren met respect met elkaar om te gaan en te wijzen op de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Koster: ,,Daarbij moeten ze zelf het goede voorbeeld geven!''