Print pagina

De Week van Michel

3 december 2017

Het was weer een leuke week!

Maandag
Vandaag vergaderen we met de fractie bij wijkvereniging Waldeck Bohemen Kijkduin in Loosduinen.
Na de fractievergadering hebben we bewoners uitgenodigd om hun zorgen en wensen met ons te bespreken. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Dinsdag
Vandaag reis ik af naar Utrecht voor een CDA-bijeenkomst met campagneleiders uit diverse steden. Altijd gezellig om elkaar weer even te zien.

Woensdag
Het is een drukke dag die mij kris-kras door Den Haag voert.
Met bewoners rond de Valkenboskerk bespreek ik alternatieve bouwplannen, waarbij de kerk in zijn huidige vorm kan blijven bestaan in plaats van sloop en hoogbouw.

Het plan is financieel doorberekend. Het kán dus wel!?
In januari bespreken we in de Gemeenteraad de toekomst van de Valkenboskerk.

Donderdag
Deze ochtend hebben we met deskundigen in de Commissie Leefomgeving een werkbespreking over nieuw trammaterieel. De laatste rood/beige trams moeten vervangen worden en de nieuwe trams gaan dan vanaf 2024 rijden. Voordat het zover is, moeten wel het spoor, de kruisingen en doorgaande wegen en veel haltes aangepast worden. Dit is een enorme impact voor de stad en alle zeilen moeten hiervoor bijgezet worden.

Tot nu toe wordt door deskundigen alleen naar de inpasbaarheid van de nieuwe trams gekeken. Tijdens de werkbespreking wijs ik er op dat we met deze opgave óók moeten kijken naar maatregelen waarbij het OV eveneens hoogfrequenter kan gaan rijden. Hiervoor zullen ingrijpendere maatregelen nodig zijn dan dat er nu gepresenteerd worden.  
In het voorjaar praten we over dit onderwerp verder en zullen we een definitief besluit nemen.

Na afloop moet ik direct door naar Hofstad Lyceum. Jawel, de school waar ik voor werk.
Deze middag hebben we daar een werkbespreking van de Commissie Samenleving over het onderwerp ‘seksuele diversiteit’.

De Raadscommissie met deskundigen en ambtelijke medewerkers bij de Tolerantiezuil van Hofstad Lyceum (foto: Dennis Vos) De Raadscommissie met deskundigen en ambtelijke medewerkers bij de Tolerantiezuil van Hofstad Lyceum (foto: Dennis Vos)

Leerlingen en onderwijspersoneel doen er op Hofstad Lyceum veel aan om het onderwerp bespreekbaar te maken. En deze aanpak is inmiddels al een aantal jaar succesvol. Het was enkele weken geleden zelfs de aanleiding voor een werkbezoek van Koningin Maxima aan de school.

 

Tijd voor het avondeten moet onderweg gevonden worden, want in de spits ben ik op weg naar Radio West om aan te schuiven bij de avonduitzending van Tjeerd Spoor.
En ja, ik heb het altijd al eens willen doen: de verkeersinformatie voorlezen...

Gelukkig was de microfoon uit ;-)

Vrijdag
Vandaag de hele dag in het onderwijs. Altijd leuk!
In de avond hebben we een kooksessie met de CDA-fractie bij Koken-op-Maat. Oók altijd leuk!
Na afloop werd het nog gezellig laat op de Grote Markt…

Zaterdag en zondag staan in het teken van familie, vrienden en Sinterklaas bezoek.