Print pagina

De Week van Michel met Zorg, de trams in onze stad en Hollandse Nieuwe!

18 juni 2017

Deze week blikken we met onze gemeentelijke begroting terug op de financiële cijfers van 2016 én hebben we Nieuwe Haring!

Deze week blikken we met onze gemeentelijke begroting terug op de financiële cijfers van 2016.
In dat jaar was veel nog onduidelijk, zoals de gevolgen van de financiële crisis en de zorgtaken, die het kabinet van PvdA en VVD met een ongekende bezuinigingsopdracht over de schutting van de gemeente heeft gegooid. 

CDA heeft er lokaal voor gestreden dat er in de gemeentebegroting geld werd vrij gemaakt, zodat de zorg gegarandeerd kon blijven. Hiervan is weliswaar nog een bedrag over, maar dit moeten we wel als reserve houden, omdat nog lang niet helemaal duidelijk is wat de gevolgen zijn van de landelijke bezuinigingen. Veel komt er nog op ons af en de kans is zelfs aanwezig dat we uiteindelijk tekort gaan komen. Hand op de knip dus en ondertussen zorgen dat iedereen de zorg krijgt die men nodig heeft.
Den Haag moet afscheid nemen van de laatste rood-beige trams en wil het liefst naar brede voertuigen.

Deze passen niet zomaar in onze straten en de vraag is nu of de betreffende tramlijnen hierdoor uit straten zoals de Paul Krugerlaan en de Zoutmanstraat gaan verdwijnen.
Wat mij betreft niet. Het is een kwestie van keuzes maken en zie hier wat ik er van vind.

Een andere kwestie waar we rekening mee moeten houden is de overlast van geluid en trillingen. Ik heb hiervoor al regelmatig aan de bel moeten trekken en de HTM is nu serieus bezig om alles goed in beeld te brengen. Ook deze week ben ik hiervoor weer op huisbezoek geweest bij bewoners.
Gebleken is namelijk dat ogenschijnlijke kleine beschadigingen in de rails bij het gebruik van zware voertuigen veel luider te horen zijn en in veel huizen ook te voelen zijn. 

Wordt vervolgd wat mij betreft.
Eind 2017 moeten we het Programma van Eisen vaststellen, oftewel beschrijven hoe onze definitieve bestelling van tramvoertuigen er uit gaat zien.

Verder stond deze week weer in het teken van de Nieuwe Haring.
Woensdag trok ik er al vroeg op uit om ondernemers in de visbranche een hart onder de riem te steken.

Vrijdag was de grootste haringparty van Nederland in Scheveningen

… en zaterdag hadden we een warme, drukbezochte en zeer sfeervolle Vlaggetjesdag

Like Michel en volg hem dageliijks