Print pagina

De Week van Michel over o.a. bereikbaarheid en de Kandidatenlijst

11 november 2017

Veel vergaderingen. Maar je doet alles voor je stad hè... En dé kandidatenlijst van CDA Den Haag voor de gemeenteraadsverkiezingen. Haagser kan het bijna niet!

Maandag
Vandaag heb ik heel veel overleg en als ik daarmee klaar ben, dan heb ik in de avond nog een  fractievergadering…

Dinsdag
Vandaag doe ik veel voorbereiding voor de dag van morgen, waar ik dan weer niks over mag zeggen.
Soms is mijn werk best lastig ?

Woensdag
De dag waarvan ik wist dat hij zou komen:
Koningin Maxima brengt een werkbezoek aan onze school en in het bijzonder aan de leerlingen van de Gender & Sexuality Alliance, die zich bezighouden met het thema LHBTI.
Zie hier de reportage.

In de middag heb ik een commissievergadering over de tussentijdse evaluatie van de samenwerkingsovereenkomst van 23 gemeenten, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Veel gaat over economie, maar nog meer over de bereikbaarheid met o.a. trein, auto en OV. Hierbij wordt vooral over de gemeenten beslist, maar niet samen mét de gemeenten en dat steekt mij al sinds de start van deze samenwerkingsovereenkomst.

De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag gaat ook over ons OV De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag gaat ook over ons OV

Gemeenten hebben geen zeggenschap, zijn niet bevoegd om beslissingen bij te sturen en kunnen hierdoor onvoldoende hun controlerende en corrigerende taak uitvoeren.
Dit moet dus anders en vandaag kondig ik hiervoor een amendement aan, dat ik zal indienen bij de volgende raadsvergadering en ik krijg hiervoor bijval van andere partijen.

In de middag heb ik Oliebollenoverleg met Jan Vermolen, dé oliebollenman van het Spui.

Ook dit jaar zal ik in december weer oliebollen voor UNICEF verkopen en Jan gaat deze sponsoren. Top!

Archieffoto Archieffoto

Eten doe ik vandaag op het stadhuis, want in de avond heb ik een vergadering waarin we de windmolen langs de A4 bespreken.
De windmolen is veel groter uitgevallen dan er aanvankelijk richting mij gecommuniceerd was en over communicatie gesproken: tegen de beloften in is het voornemen voor de bouw ervan vrijwel niet met de omwonenden besproken. Op de vraag waar deze molen dan naartoe verplaatst moet worden, antwoord ik dat dit wat mij betreft de schroothoop mag zijn.

We willen een hoop bereiken, met als doel om Den Haag duurzamer te maken. Ik werk graag mee aan plannen voor de transitie van mobiliteit en energieverbruik, maar voor zulke projecten, waarbij de communicatie slecht is en men geconfronteerd wordt met een windmolen pal voor je huis (je gelooft het niet), zal waarschijnlijk weinig draagvlak zijn.

Donderdag
Vanmorgen heb ik een werkbezoek aan Rotterdam The Hague Airport (ik ken het nog als vliegveld Zestienhoven).

De luchthaven wil meer vluchten van passagierstoestellen, maar door de locatie van de traumaheli, waar per dag zeer veel gebruik van wordt gemaakt,  kan dit niet. Dit moet dus anders worden opgelost en daar moeten we als Den Haag ook aandacht voor hebben.

Vrijdag
Vandaag wordt in de ochtend de kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gepresenteerd en ik ben enorm blij dat ik op plek 3 sta!

Zie hier meer over de kandidatenlijst.

Het leven in O, O, Den Haag gaat gewoon door en voor mij houdt dit in dat ik de hele dag bezig ben met een herhalingscursus voor Bedrijfshulpverlening.
Marcel van Baarle, die ik nog ken van de markt en die inmiddels bijna 25 jaar werkzaam is op de ambulance, verzorgt met veel humor het onderdeel Eerste Hulpverlening.

Ik ben weer helemaal opgefrist voor EHBO met reanimatie.

Weekend!
Dit weekend ben ik in Parijs, waar galerie Project 2.0 uit ons Haagse Noordeinde op de fototentoonstelling Paris Photo in Grand Palais exposeert. Daar kom je niet zo maar tussen, maar dit jaar is het gelukt met een fantastische fotoserie van Denis Rouvre!
Als servicegerichte Haagse volksvertegenwoordiger ga ik dan gewoon even langs om hier verslag van te doen.