Print pagina

De Week van Michel volop aan de slag voor Den Haag

8 oktober 2017

Een zeer gevarieerd weekje in ons mooie stad Den Haag en ik heb het weer met veel plezier gedaan!

Maandag
Vandaag ben ik hele dag aan het werk op Hofstad Lyceum. Onderwijs, altijd leuk!
In de avond hebben we onze fractievergadering. Ik moet als vicefractievoorzitter de vergadering leiden, omdat onze fractievoorzitter Daniëlle Koster helaas ziek is.

Dinsdag
In de avond heb ik met CDA-ers een bijeenkomst waarbij we nadenken over de toekomst van onze stad. Hoe zouden we de stad willen inrichten en welke stippen zetten we hiervoor op de horizon.
Ik pleit er al een tijd voor om het OV zo veel als mogelijk onder de grond te brengen. Willen we serieus werk maken van snel en hoogwaardig OV, dan red je het niet meer met het afstellen van stoplichten alleen.

Is het dagdromen van een Haagse CDA-er? Nou nee, want tenslotte komt de realisatie van de tramtunnel óók van een CDA-er: Wil Bianchi gaf met een motie het startsein voor dit project.
We hebben van het bouwen van de tramtunnel veel geleerd, vooral hoe het niet moet, maar er ligt nu wel ondergronds OV met twee prachtige OV-haltes en een parkeergarage. En de Grote Markt is verlost van het verstikkende verkeer.

Ik pleit voor meer ondergronds OV dus, waarbij we boven de grond meer ruimte hebben voor fiets, park én grachten.

Woensdag
Vandaag behandelen we in de Commissie Samenleving de kwartaalrapportage Zorg en een heleboel andere relevante stukken die met Zorg te maken hebben.
Prima dat we dit doen. Het gaat namelijk op dit moment goed, maar door innovaties en regels die veranderen, kunnen we altijd wel iets verbeteren.

In de avond schuif ik als vertegenwoordiger van de Haagse Gemeenteraad aan bij een vergadering van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam–Den Haag deze is bij de remise van de RET in Rotterdam.

Mijn taak is om de belangen met betrekking tot de bereikbaarheid van onze stad te behartigen.
We kijken met bonzend hart uit naar het regeerakkoord, want we willen weten hoeveel het komende kabinet uittrekt voor de bereikbaarheid van onze Metropoolregio en in het bijzonder natuurlijk van Den Haag.

Donderdag
Vandaag hebben we onze Raadsvergadering waarin ik namens het CDA mijn ongenoegen uitspreek over de gang van zaken bij het invoeren van betaald parkeren op Scheveningen.
Het plan hiervoor komt voort uit een bereikbaarheidsvisie, die samen met bewoners en ondernemers tot stand is gekomen. Juist om die reden zijn we met de verkeersvisie akkoord gegaan. Hier moeten weer verdere maatregelen uit voortkomen.

De uitvoering van deze maatregelen, die direct invloed hebben op bewoners en bedrijven, moet je in een veel breder verband, met een visie, met bewoners en bedrijven bespreken.
Eén van de maatregelen is bijvoorbeeld het invoeren van betaald parkeren. Als je betaald parkeren wilt invoeren in een gebied dat al sinds jaar en dag gevormd wordt door bedrijven, woningen, kantoren en diverse havengebonden activiteiten, dan moet je dat op ‘postzegelniveau’ goed met belanghebbenden bespreken.
Dat vraagt om tijd en maatwerk en dat aspect mis ik in de betaald parkeermaatregelen die het college nu gaat invoeren in de haven en het Geuzen- en Statenkwartier.
Omdat de parkeerdruk in de haven en het Geuzenkwartier al zo hoog is, is het een collegebevoegdheid om betaald parkeren in te voeren. We hoeven er niet eens over te stemmen.

Veel partijen vragen het college wel om meer tijd te nemen. Zo ook de VVD. Ze hebben een paar goede moties die het betaald parkeren voor sommigen iets draaglijker maken. Deze moties steunen wij, maar eigenlijk willen ze - net als het CDA - dat het college veel meer tijd neemt voor maatwerk en het toevoegen van parkeerplekken op de Boulevard en in het Geuzenkwartier. Hiervoor zijn al plannen en moties aangenomen, maar het vraagt om meer tijd.
Zeer veel mensen, zowel bewoners als vertegenwoordigers van bedrijven, spreken vanavond in over dit onderwerp.

Een motie van de CU, die mede namens het CDA wordt ingediend en waarin het college wordt opgeroepen om meer tijd te nemen voor maatwerk, wordt helaas niet door de VVD gesteund.

Jammer. De VVD/Groep van der Helm hadden vanavond de kaarten in handen om het college meer ruimte te geven, maar uitgerekend hun 4 NEE-stemmen zorgen er voor dat het betaald parkeren, ondanks protesten vanuit het havengebied, Geuzen- en Statenkwartier, nú al wordt ingevoerd.

Het is half vier als ik thuis kom…

Vrijdag
Vandaag ben ik weer de hele dag aan het werk voor Hofstad Lyceum. In de avond duik ik de sportschool in om lekker ontspannen het weekend in te gaan.

Zaterdag
Deze ochtend ga ik vroeg op pad. Ik ben mij namelijk aan het oriënteren op een elektrische scooter.
Mijn huidige model ‘Holleeder’ kan echt niet meer…

In het kader van de Haagse Fietsweek ben ik aanwezig bij de Fietsverwendag op het Buitenhof in Den Haag en maak daar het volgende filmpje van.

Dit weekend zijn nog de laatste strandtenten open. Bij Pier 32 sluiten ze vandaag het seizoen af met een reeks optredens van live bands. Zeer sfeervol!

In de avond gezellig met Desiree eten bij de Griek op het Kamperfoelieplein. We waren hier lang niet geweest maar wat is het daar leuk geworden zeg! De zaak heeft een moderne inrichting gekregen en het eten is heerlijk. De obers trakteren ons zelfs op een heuse sirtakidans. We wanen ons heel even in Griekenland.

Zondag
Om kwart voor 4 sta ik op om dochter Priscilla en vriend Ferry naar Schiphol te brengen. Ik ben natuurlijk direct de liefste pappa. Met die complimenten op zak rijd ik snel terug naar huis om nog even 3 uurtjes verder te slapen.

In de middag ben ik weer uitgenodigd bij de Chinese Brug om aanwezig te zijn bij de viering van het Chinese Maanfeest. De Chinese Brug is een geweldige organisatie met een grote groep vrijwilligers die zich inzetten voor maatschappelijk werk in het Centrum van Den Haag.

Ook organiseren ze tal van activiteiten voor mensen uit uiteenlopende culturen. Op het feest zie je dan ook naast Chinezen, Nederlanders, Antilianen, mensen uit Indonesië, noem het maar op.

Na mijn speech, die ik traditie getrouw afsluit met het afnemen van mijn petje voor al het goede werk dat de vrijwilligers doen, geniet ik van de optredens, word ik uitgenodigd voor een dansje, laat ik mij her en der bijpraten en steek ik samen met de voorzitter Atom Zhou mijn handen uit de mouwen in de keuken.

In de avond ben ik te gast bij Radio Stad Den Haag die via het internet nog steeds te horen is.
Vanavond draait niemand minder dan Erik Benjamin heerlijke Italo Disco. Geweldig!

Luister hier naar Radio Stad Den Haag

Like Michel en volg hem dagelijks