Print pagina

CDA vraagt om oplossingen op maat betaald parkeren

1 december 2017

Bij de uitbreiding van het betaald parkeren en de daarbij komende vergunningaanvraag zijn er misschien zaken over het hoofd gezien zo stelt het CDA. De supporterstbus van SVV Scheveningen heeft namelijk geen parkeervergunning gekregen voor hun parkeerplaats in de haven. Het CDA kaart dit aan bij het stadsbestuur. 

De supportersbus past niet op het terrein van SVV Scheveningen zelf en moet dus op een andere locatie staan, voorheen kon dit altijd in de haven. CDA woordvoerder Cees Pluimgraaff: “We zouden graag willen zien dat de gemeente SVV helpt met zoeken naar een nieuwe plek voor de bus. Deze bus is van grote waarde voor SVV en voor tal van andere activiteiten. Niet te vergeten dat deze bus mogelijk gevoelig is voor beschadigingen van vandalen en moet dus op een veilige plek staan en kan niet zo maar overal geparkeerd worden.”

Tijdens de behandeling in de Haagse gemeenteraad over de kwestie parkeren in de Haven op Scheveningen heeft het CDA gevraagd naar oplossingen op maat voor bedrijven, verenigingen en instellingen. Daarom vraagt het CDA aan het stadsbestuur of er meerdere klachten zijn omtrent de aanvragen voor parkeervergunningen. CDA-er Michel Rogier: “Het is niet de bedoeling dat bedrijven, verenigingen en instellingen problemen ondervinden nu het betaald parkeren is uitgebreid, daarom moet de gemeente op zoek naar oplossingen op maat. Zodat bedrijven, verenigingen en instellingen niet onnodig hinder ondervinden van de uitbreiding van betaald parkeren.”