Print pagina

Haagse clubscheidrechters slepen prijzen binnen

28 mei 2018

Dit jaar is René Vis van SVV Scheveningen verkozen tot de beste Haagse clubscheidsrechter van het jaar. Gaby de Jong van HBS Crayenhout heeft de publieksprijs gewonnen. En een bijzondere vermelding is door Enne Vemeulen (13 jaar) van HBS in de wacht gesleept. 

De verkiezing is ook dit jaar met groot enthousiasme omarmd door de Haagse sportwereld. Veel scheidsrechters zijn aangemeld als kandidaat voor de prijs. Een vakkundige jury bestaande uit Lex Schoenmaker (ex-profvoetballer), Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) Kees Wenneker (oud-scheidsrechter), Chris van Dam (Tweede Kamerlid CDA) en Bart Volkerijk (oud-honkballer en directeur KNBSB) maakten hieruit een selectie van tien genomineerden.

Het publiek mocht stemmen op de tien geselecteerde clubscheidsrechters, afkomstig uit onder ander voetbal, hockey, korfbal en handbal en deed dat massaal. In een week tijd werden er maar liefst 1.902 stemmen uitgebracht. Gaby de Jong blijkt voor haar club onmisbaar en mede daarom werd er door de leden van HBS Crayenhout massaal op haar gestemd is. De jury had de grootste bewondering voor René Vis van SVV Scheveningen. De piepjonge scheidsrechter Enne Vermeulen (13) kreeg een bijzondere vermelding van Lex Schoenmaker tijdens de uitreiking.

Het instellen van de verkiezing van de Haagse clubscheidsrechter van het jaar is een initiatief van het CDA Den Haag. Hiermee wil het CDA de aandacht vestigen op het belang van vrijwilligers voor (sport)verenigingen in de stad. Dit jaar was een bijzonder jaar, het is namelijk al de vijfde keer dat deze verkiezingen worden gehouden.