Print pagina

Ondernemers vaak dupe van langdurende bouwprojecten

12 juni 2018

Het CDA vraagt opnieuw aandacht voor het efficiënter aanpakken van (weg)werkzaamheden. Ondernemers zijn nog te vaak de dupe van langdurende bouwprojecten. Dit keer zijn het de winkeliers van het Noordeinde die de overlast ervaren en hun omzet flink zien afnemen.

Het CDA begrijpt dat het onvermijdelijk is dat winkeliers door werkzaamheden hun inkomsten tijdelijk zien teruglopen.  Maar het stadsbestuur moet er wel alles aan doen om die werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren. “Winkeliers moeten aan het einde van de dag gewoon brood op de plank hebben, dan kan het niet zo zijn dat zij een groot deel van hun inkomsten mislopen door een slechte planning.” Aldus CDA-woordvoerder Daniëlle Koster.

Het CDA roept het stadsbestuur opnieuw op om meer regie te nemen en betere afspraken te maken met bedrijven om de onderlinge planning beter op elkaar af te laten stemmen. De partij heeft hier in het verleden al meerdere malen aandacht voor gevraagd. Toen heeft het stadsbestuur aangegeven dat werkzaamheden worden gecombineerd en op elkaar worden afgesteld. Dit blijkt in de praktijk toch anders te liggen, aldus het CDA. “Als een ondernemer aangeeft dat hij soms hele dagen niemand ziet werken is dat natuurlijk enorm pijnlijk om te horen als je weet dat diezelfde ondernemer elke dag de omzet ziet teruglopen.” Aldus Koster.