Print pagina

Parkeerellende Madestein aangepakt: 130 plekken erbij

31 juli 2017

Den Haag legt 130 extra parkeerplekken aan rond sportpark Madestein in Loosduinen. Het tekort aan parkeerplaatsen en het ‘wildparkeren’ is veel bezoekers en het CDA, die bij het college aan de bel trok, een doorn in het oog.

Michel Rogier op de Madesteinweg Michel Rogier op de Madesteinweg

Nadat het CDA diverse malen om een oplossing voor de parkeerellende bij sportpark Madestein vroeg trekt de gemeente nu een half miljoen uit voor de extra parkeerplaatsen. CDA-raadslid Michel Rogier is blij: ‘’Mooi! Voldoende parkeergelegenheid is heel goed voor de sportverenigingen en hun leden en bezoekers. De clubs hebben meer dan drieduizend leden met wekelijks tientallen bezoekende verenigingen. Dan moet je als gemeente zorgen voor voldoende parkeervoorzieningen.’’ Onder meer GDA en Sportvereniging Loosduinen hebben sportpark Madestein als thuisbasis.

Meer parkeerplekken zijn ook nodig vanwege de snelle groei van nieuwbouwijk Vroondaal. Voor de afwikkeling van het extra verkeer worden de omliggende wegen en kruispunten verbeterd. Rogier: ‘’We steken straks dik 5 miljoen euro in de Madesteinweg met smallere rijbanen en ruiter- en fietspaden en goede verlichting. Dan is de Madesteinweg eindelijk geen racebaan meer.’’