Print pagina

Straatintimidatie ook in Den Haag strafbaar

29 november 2016

Nu er in Amsterdam een doorbraak is op het gebied van het strafbaar stellen van straatintimidatie verwacht CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster dat een verbod in Den Haag spoedig zal volgen.

Foto: FunX Foto: FunX

Het CDA vroeg in juni van dit jaar de Haagse burgemeester om straatintimidatie strafbaar te stellen. Het instellen van een verbod en het handhaven van een verbod op straatintimidatie bleek echter ingewikkeld omdat er bewijs moet zijn van een overtreding. Burgemeester Van Aartsen beloofde CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster dat hij in overleg met zijn Amsterdamse collega’s de mogelijkheden zal bekijken om op haar verzoek straatintimidatie strafbaar te kunnen stellen.

‘’Goed nieuws dus dat het Amsterdamse stadsbestuur een passende aanpak heeft gevonden waardoor straatintimidatie strafbaar kan worden gesteld. Amsterdam neemt nasissen en ander onwenselijk gedrag op straat op in de Algemeen Plaatselijke Verordening, er komt aandacht voor preventie op scholen en anonieme toezichthouders worden ingezet om actief op te treden.’’, aldus Koster. ‘’Nu Amsterdam een passende aanpak heeft gevonden verwachten wij dat Van Aartsen snel zal volgen. Hiermee komt er een einde aan de vervelende en beangstigende nasis-, intimideer- en scheldpraktijen op straat waar heel veel vrouwen mee te maken hebben. We laten zien dat we dit soort gedrag niet tolereren in onze stad.’’