Print pagina

Verlaag maximumsnelheid snelweg Leidschenveen en Ypenburg

28 juni 2018

Het CDA dient avond in de gemeenteraad een voorstel in om de wethouder te verplichten om de Minister van Infrastructuur en Waterstaat te verzoeken om de snelheid op de A4 en A12 tussen knooppunt Prins Clausplein en knooppunt Ypenburg te verlagen naar 100 km per uur.

Het CDA dient donderdagavond in de gemeenteraad een voorstel in om de wethouder te verplichten om de Minister van Infrastructuur en Waterstaat te verzoeken om de snelheid op de A4 en A12 tussen knooppunt Prins Clausplein en knooppunt Ypenburg te verlagen naar 100 km per uur.

Op het moment is de maximumsnelheid 130 km per uur op de A4 en A12 langs de woonwijken in Leidschenveen en Ypenburg. Deze snelheid is erg ongebruikelijk in stedelijke gebieden. Op verschillende plekken in Nederland is de maximumsnelheid zelfs 80 km per uur. CDA’er Kavish Partiman: “Die maximumsnelheid van 130 km per uur is hartstikke slecht voor de luchtkwaliteit en levert ook nog eens te veel geluidsoverlast op in dit bewoonede gebied. Het terugbrengen van de maximumsnelheid is niet meer dan logisch in een bewoond gebied en zal geluidsoverlast en luchtvervuiling flink laten afnemen.”

“Het stadsbestuur heeft tot nu toe op aandringen van vele partijen in de Raad geweigerd hier moeite voor te willen doen. Want, de gemeente Den Haag hier geen invloed op heeft. Dit klopt helemaal niet, in het verleden is al meerdere malen gebleken dat de minister een oproep van een Haagse wethouder heel erg serieus neemt.” Aldus Kavish Partiman.