Print pagina

Thema's

Voor een stad die bloeit


Den Haag is een prachtige stad. De Haagse economie trekt aan, de stad biedt dankzij het CDA de beste ouderenzorg en ook op sociaal, cultureel en sportief gebied is de stad levendig. Maar we moeten verder kijken. Het CDA gaat voor oplossingen waar mensen echt iets aan hebben en voor een stad waar mensen zich prettig voelen, ongeacht je achtergrond. Een stad waar mensen kunnen werken, studeren en zich ontwikkelen. Waar mensen een thuis vinden en een gezin kunnen starten. Een stad waar genoeg te beleven is, en waar de sfeer fijn en positief is. Een stad waar we zuinig zijn op elkaar en op onze omgeving. Een stad die bloeit. Voor ons en onze kinderen.


Hieronder kunt u lezen wat onze prioriteiten en standpunten zijn.

 • Meer banen en werk dat loont

  Het CDA gaat voor meer banen, onder meer voor starters. Ook willen we werk dat loont, zodat minder mensen in de bijstand gevangen blijven. Het CDA wil dat Den Haag een aantrekkelijke stad is én blijft voor bedrijven, congressen en evenementen.

  Meer banen en werk dat loont Lees meer »
 • Thuis in Den Haag

  Den Haag is een stad waar iedereen een fijn thuis moet kunnen vinden. Het CDA gaat voor de bouw van 2500 nieuwe woningen en meer goedkope koopwoningen als alternatief voor sociale huurwoningen.

  Thuis in Den Haag Lees meer »
 • Een zorgzame stad - voor elkaar

  Het CDA heeft zich met succes ingezet voor goede ouderenzorg in Den Haag. Alle rijksbezuinigingen zijn teruggedraaid en duizenden zorgbanen zijn gered. Ook mantelzorgers verdienen alle steun. Deze koers houden we vast.

   Een zorgzame stad - voor elkaar Lees meer »
 • Een veilige stad

  Een veilig Den Haag staat hoog op de agenda.  Het CDA wil meer wijkagenten in Den Haag. Zij hebben écht de bevoegdheid om misstanden aan te pakken en criminaliteit tegen te gaan.

  Een veilige stad Lees meer »
 • Onderwijs biedt perspectief

  Den Haag heeft uitstekende scholen waar onze kinderen alle kansen krijgen. Het CDA wil het beroepsonderwijs in Den Haag verbeteren en meer laten aansluiten bij de arbeidsmarkt. Iedereen moet in eigen stad een baan kunnen vinden.

  Onderwijs biedt perspectief Lees meer »
 • Sport en cultuur zorgen voor verbinding

  De afgelopen jaren heeft het CDA veel gedaan voor sportverenigingen, topsport en cultuur. We willen extra investeren in sport en cultuur in Den Haag om mensen te verbinden en omdat het leven ook gewoon leuk mag zijn.

  Sport en cultuur zorgen voor verbinding Lees meer »
 • Goede bereikbaarheid

  Het CDA zet in op goede bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer. Ook wil het CDA voldoende betaalbare parkeerplaatsen in winkelgebieden, rond sportlocaties, kerken of gebedshuizen.

  Goede bereikbaarheid Lees meer »