Print pagina

#35 Meer werkgelegenheid door internationale stad

Wij beloofden


Wij hebben gerealiseerd

De internationale stad is een belangrijke pijler van Den Haag. Met ruim 35.000 banen (18.000 direct, 17.500 indirect) is dit ruim 8 procent van de Haagse werkgelegenheid. De afgelopen drie jaar zijn het aantal banen in de stad op dit gebied met 8 procent gegroeid. Den Haag heeft op dit moment 310 internationale organisaties, ambassades en NGO’s en deze organisaties besteden 2,7 miljard euro in Den Haag en de regio. Daarom is het voor het CDA belangrijk om te zorgen dat Den Haag aantrekkelijk is en blijft en dat wij inzetten op het binnenhalen van internationale organisaties. Daarom hebben wij ook gepleit voor het binnenhalen van Human Rights Watch en het Cyber-tribunaal. Deze laatste (Het European Cybercrime Centre) heeft op 1 januari 2013 de deuren geopend. Daarnaast moet ook het internationale bedrijfsleven de weg naar Den Haag weten te vinden. Het CDA heeft concrete bedrijven aangedragen om ze naar Den Haag te halen. En met succes. Zo is na vragen van het CDA het hoofdkantoor van Q8 naar Den Haag gehaald.
 

Het wapen van Den Haag

Al deze ontwikkelingen zijn goed voor Den Haag. De organisaties en bedrijven zorgen voor werknemers maar vooral ook voor werk in de stad. Ondersteunend personeel, catering, schoonmakers. Den Haag bloeit er wel bij!

Technische vragen 2013


CDA Den Haag:
''Kan het college aangeven hoeveel mensen werkzaam zijn voor de binnengehaalde hoofdkantoren van Damco, Q8 en Total?''

College:
"Het totale aantal werkzame personen is niet exact te vermelden i.v.m. een aantal medewerkers in buitendienst, maar het betreft naar schatting in totaal 375 werknemers".