Print pagina

Vacature

De gemeenteraadsfractie van het CDA in Den Haag is op zoek naar een enthousiaste en proactieve communicatie- en beleidsmedewerker!

Het CDA Den Haag is druk in de weer voor de stad. De drie raadsleden en de fractievertegenwoordiger nemen deel aan raadsdebatten, stellen kritische vragen aan het college, staan in de krant en geven interviews op radio en televisie, gaan op werkbezoeken bij organisaties en bedrijven, spreken met bewoners en vergaderen wekelijks met elkaar. Dit alles zouden zij niet kunnen doen zonder hulp van de drie fractiemedewerkers van het CDA Den Haag. Wij zoeken een nieuwe communicatie- en beleidsmedewerker.

Als communicatiemedewerker ben jij degene die zorgt dat de raadsleden met hun punten en activiteiten in de krant komen, mooie pr-momenten verzint en organiseert, alle pers- en websiteberichten schrijft, de social media bijhoudt en wekelijks een nieuwsbrief maakt en verstuurt. Dit zal jouw focus zijn het eerste half jaar richting de verkiezingen in maart 2018.
Daarna zal je je ontwikkelen als beleidsmedewerker. Als beleidsmedewerker bereid je inhoudelijk de debatten in de wekelijkse commissievergaderingen en de periodieke raadsvergaderingen voor. Ook stel je schriftelijke vragen en moties op en gebruik je andere raadsinstrumenten om het college van B&W kritisch te controleren.

Wat maakt deze functie extra leuk? 
- Over een half jaar gaat Den Haag naar de stembus. Een spannende en drukke campagneperiode vol met pr-mogelijkheden gaat daaraan vooraf.
- Je krijgt in de functie veel vrijheid om zelf ideeën te bedenken, uit te voeren en vervolgens te laten landen in doelgroepen. Een unieke combinatie van beleidsinhoudelijk en communicatief werk.
- Er passeren een veelvoud aan onderwerpen de revue. Zo kan je in de ochtend schriftelijke vragen opstellen over defecte straatverlichting in Loosduinen terwijl je in de middag een reactie voorbereidt voor een BNR radio-uitzending over de aanpak van radicalisering en een opiniestuk schrijft over de parkeerproblematiek in de stad.
- Je hebt veel contact met mensen: directe collega’s in de fractie (de fractieleden, fractievolgers, een beleidsmedewerker en een medewerker secretariële ondersteuning en events), onze wethouder en lijsttrekker, collega-medewerkers van andere partijen, de ambtenaren op het stadhuis, het CDA-bestuur, het CDA-campagneteam, CDA-leden, journalisten, bedrijven, wijkverenigingen en mensen uit de stad.
- Je werkt op een unieke werkplek in de hart van politiek van de derde stad van Nederland.

Wat vragen wij?
- Je hebt een afgeronde WO opleiding in de richting van communicatie, politicologie, of bestuurskunde.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je redeneert helder en overtuigend, weet ideeën goed te verwoorden en je beschikt over een vlotte pen voor uiteenlopende soorten teksten.
- Je bent proactief en vindt het leuk om zelfstandig dingen op te pakken. 
- Je bent een netwerker en niet op je mondje gevallen.
- Je hebt verre van een 9-5 mentaliteit. Gezien de hectische en veeleisende werkomgeving is het geen probleem voor je dat werkdagen kunnen uitlopen. Je krijgt in het politieke reces voldoende gelegenheid om de tijd te compenseren.
- Bij voorkeur woon je in of ben je bekend met de stad Den Haag

Wat bieden wij? 
- Wij bieden een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Beloning vindt plaats volgens het salarissysteem van de gemeenteambtenaren. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring.
- De aanstelling is op fulltime basis.
- Er is ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling.

Is je interesse gewekt?
Nadere inlichten over de functie kun je verkrijgen bij Desh Ramnath (raadslid), tel. 06 533 99 868 of via desh.ramnath@denhaag.nl.
Sollicitatiebrieven met persoonlijke motivatie en CV kun je tot en met 20 oktober sturen naar cda@denhaag.nl.